Over ons

Wil je een lagere energierekening?

Ben je op zoek naar tips om je woning duurzamer te maken?

Vraag dan een gratis en vrijblijvend duurzaamheidsgesprek aan met een duurzaamheidscoach!

Een duurzaamheidscoach komt bij je thuis of voert online een gesprek met jou. Jouw woning, energieverbruik, wensen en financiële mogelijkheden zijn het uitgangspunt.

De duurzaamheidscoach helpt je met:

  • Tips om energie te besparen zodat je energierekening omlaag gaat. En tips om je woning comfortabeler te maken. Bijvoorbeeld met kleine energiebesparende maatregelen, zoals het aanbrengen van radiatorfolie of tochtstrips, of door kleine aanpassingen in je leefgedrag.
  • Tips over het verduurzamen van je woning met grotere maatregelen (isoleren, aanschaf zonnepanelen of warmtepomp) en over financieringsmogelijkheden, zoals subsidies of leningen.
  • Informatie over plannen om woonwijken in de toekomst aardgasvrij te maken en wat dat voor jouw situatie betekent.

Duurzaamheidscoaches zijn enthousiaste vrijwilligers uit Pijnacker-Nootdorp. Zij willen hun mede-inwoners graag op weg helpen met het verduurzamen. De coaches hebben ervaring in het verduurzamen van hun eigen woning én hebben een training gevolgd waardoor zij over de juiste kennis beschikken.

Hoe gaat het in zijn werk?

Stap 1: Maak een afspraak

Gebruik het eenvoudige formulier op deze site.

Stap 2: Het gesprek

De duurzaamheidscoach komt bij je langs voor een gesprek. Het kan eventueel ook via de telefoon of computer.

Stap 3: Inzicht in je mogelijkheden

De duurzaamheidscoach helpt je met tips om energie te besparen, je woning te verduurzamen en deelt informatie over de plannen om woonwijken in de toekomst aardgasvrij te maken.

Stap 4: Je onderneemt actie

Je kiest zelf of je de tips opvolgt. Elke stap telt. Hoe klein hij ook is.

Stap 5: Je bent duurzamer!

Beter voor het milieu. Beter voor je portemonnee.

Wat kost een duurzaamheidscoach?

Daar kunnen we kort over zijn: helemaal niks! De coaches zijn gewoon inwoners uit de gemeente zelf die zich vrijwillig inzetten. Onafhankelijk en vrijblijvend. Speciaal voor jou, als medebewoner van de gemeente.