Handige links

Platform: Met energie aan de slag!

Het platform Met energie aan de slag helpt inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties bij het bekend maken van duurzame initiatieven. Iedereen kan ideeën letterlijk op de kaart van Pijnacker-Nootdorp zetten.

Ook kan de omgeving betrokken worden bij plannen. Alles om samenwerking met elkaar mogelijk te maken en kennis te delen. Op die manier kunnen we samen grote en kleine stappen zetten.

Ga naar: wijwillendit.nl


Milieu Centraal

Milieu Centraal is al sinds 1998 dé praktische gids voor duurzame tips en adviezen. Hoeveel bespaar je met vloerisolatie? Wat is de impact van een vliegreis of een kilo vlees? En waar laat je een oude videoband? Milieu Centraal geeft je onafhankelijke, praktische en betrouwbare informatie. Ontdek je wat je zelf kunt doen, en hoe je dat aanpakt.

Ga naar: milieucentraal.nl


Regionaal Energieloket

Het verduurzamen van de woning zorgt voor tal van vragen en uitzoekwerk. Regionaal Energieloket helpt je om antwoord te krijgen. Dankzij hun samenwerking met de gemeente kunnen ze je gratis van informatie voorzien.

Huisscan

Als je wilt beginnen met energie besparen, is het belangrijk er achter te komen welke maatregel voor jouw woning en situatie het meest geschikt is. Dit kan je doen door te beginnen met de gratis online HuisScan en meer te lezen over energiebesparende maatregelen in Pijnacker-Nootdorp.

Aardgasvrij tool

Ben je al een stap verder? Wil je weten welk alternatief voor aardgas voor jouw buurt is gekozen? En hoe je jouw woning hierop kan voorbereiden? Gebruik dan de Aardgasvrij tool. Je hoeft alleen je postcode en huisnummer in te vullen. Je ziet dan wat de plannen zijn voor jouw buurt. En wat je nu al kan doen om je woning voor te bereiden op een aardgasvrije toekomst.

Ga naar: regionaalenergieloket.nl


Gemeente Pijnacker-Nootdorp